top of page

STM vinduer og døre

 

Mere end 40 års stadig fokusering på kvalitet, produktudvikling og service har gjort STM VINDUER A/S til en førende dansk producent af vinduer og døre i træ (fyr kernetræ, mahogni og eg) og træ/aluminium.

Tiden har lært os at værdsætte solidt kvalitetshåndværk, og uanset vind og vejr holder vores vinduer og døre generation efter generation. 

Vi har et komplet vindues- og dørprogram, der fremstilles efter mål og opgave med moderne produktionsmetoder og højteknologiske bearbejdningsmaskiner, så hos os er det muligt at få fremstillet elementer, der tilgodeser individuelle ønsker og behov. Vore energirigtige facadeløsninger tager udgangspunkt i den danske arkitektur og

skaber smukke løsninger, god komfort og god økonomi. Måske er der flere muligheder for at realisere din ønskebolig, end du lige umiddelbart tror!

Brochure PDF 

Fyrretræ - det klassiske valg

Vi anvender udelukkende fyrretræ med en andel af kernetræ på minimum 90 %. Kernetræet er imprægneret fra naturen på grund af det høje indhold af olier og harpiks, der samtidigt indeholder skimmel og svampedræbende stoffer. Kernetræ i fyr er derfor yderst velegnet til produktion af vinduer og yderdøre. Det er vores målsætning, at vores vinduer og døre skal passe til alle bygninger og miljøer. Derfor er det også vigtigt for os at vide, hvis du har helt specielle ønsker til udformning af dine vinduer og døre. Måske er der flere muligheder for at realisere din ønskebolig, end du tror.

 

Vi har et komplet vindues- og dørprogram, der fremstilles efter mål og opgave med moderne

træbearbejdnings-maskiner. Det giver dig mulighed for at få vinduer tilpasset »skæve vinkler« og unikke bygninger.

 

Alle STMs fyrretræselementer er overfladebehandlet jvf. »2ØKO«, som er miljøvenligt, og sammen med  STMs solide karm/ramme konstruktion giver det en lang levetid.

 

Overfladebehandling:

Fyrretræselementer leveres udelukkende i knastfrit fingerskarret kernetræ, som er meget stærk og modstandsdygtigt og uden knastgennemslag i malingen. Fyrretræet tilføres behandlingssystemet “2 ØKO”  herefter mellemslibes og topbehandles med vandbaseret maling i elektrostatisk anlæg.

Træ/Alu - det fornuftige valg

Ingen udvendig vedligeholdelse

Kombinationen af træ og aluminium anvendes først og fremmest i byggerier, hvor man ønsker at bevare udtrykket som fyrretræsvinduer, og hvor der er ønske om en minimal udvendig vedligeholdelse og samtidig et ønske om en æstetisk indvendig overflade i form af træ.

 

Elementerne er udvendig beklædt med en vedligeholdelsesfri klimaskærm i  pulverlakeret aluminium og kræver ingen anden vedligeholdelse end almindelig vask et par gange om året. Hermed vil overfladen fremstå som ny, år efter år.

 

TINIUMserierne er bygget op af en trækerne, der udgør det indvendige udtryk og funktion, kompositmateriale, der udgør falsen i karmen og derved tilsikrer vinduet gode isoleringsværdier, samt et fugtafvisende materiale i et af vinduets sårbare steder.

 

Udvendigt afsluttes karm og ramme stykkerne med en kraftig pulverlakeret aluminiumsprofil. Vores aluminiumsprofiler gennemløber en 9-trins behandling, og kun de bedste polyesterpulvere med facadegodkendelse anvendes.

 

De indbyggede dræn i kompositmaterialet sikrer, at regnvand løber af og ikke kommer i kontakt med trækarme og øvrige bygningsdele.

Mahogni - det eksklusive valg

STM MOGANO er vinduer og døre i mahogni

Mahogni er et smukt råmateriale, som er helt uden skæmmende revner og knaster.

Som standard leveres vores mahognielementer med træ-bundglaslister, men kan også leveres med bund- glaslister i pulverlakeret brun aluminium. Det høje indhold af olier og salte gør, at mahognitræet er et ideelt valg til udvendige vinduer og døre.

Mahognielementer fra STM leveres som standard med en grundoliering som bla. indeholder kinesisk træolie samt linolie.

Fakta om mahogni Mogano

Den mahogni, som STM VINDUER A/S anvender, er specialsorteret efter vores egne forskrifter på farve,

vægt etc. Mahognien har en vægtfylde på mindst 550 kg pr. m3 og har en flot rødbrun farve, der med sin varme glød giver huset et individuelt præg. Mahogni har fra naturens side et meget højt indhold af forskellige olier og salte, som gør den yderst modstandsdygtig overfor angreb af råd og svamp. Derfor kræves der kun et minimum af vedligeholdelse, som udelukkende består af påføring af træolie. 

 

Overfladebehandling:

Overfladebehandling af mahogni udføres som standard som en 2-trins behandling i form af en pigmenteret- og efter en klar oliebehandling.

Pris forespørgsel 

bottom of page